Beneficiile plantelor de interior

Beneficiile plantelor de interior merg dincolo de partea estetică, chiar dacă acesta este cel mai cunoscut și căutat aspect atunci când ne alegem plantele pentru locuință.
perete-verde

Plantele de interior îmbunătățesc în mod semnificativ o serie întreagă de aspecte ale mediului, de la purificarea aerului la crearea unui spațiu plăcut și liniștit, foarte important mai ales în zonele urbane unde ne petrecem o mare parte a timpului în interior, astfel încât calitatea mediului interior este crucială pentru bunăstarea noastră.

Chiar și o singură plantă, indiferent că este decorativă doar prin frunze sau și prin flori, acționează ca un odorizant natural, împrospătând aerul din încăpere iar în timpul verii ajută la reglarea temperaturii camerei.
De asemenea prezența plantelor scade concentraţiile de:
-Azot şi oxizi de sulf
-Toxine prezente în aer
-Particule microscopice de praf

Există o gamă variată de plante, atât pentru zonele bine luminate cât și pentru încăperile unde lumina intră mai greu, iar oferta de ghivece și măști este atât de mare încât poate acoperi orice așteptări astfel încât plantele să facă parte din decor într-un mod util și armonios.

Dacă la birou sau în living vom alege mai ales plantele decorative, la bucătărie ne putem juca și cu legume sau plante aromatice. Lipsa de spațiu nu ar trebui să fie un impediment, deoarece sistemele de grădini verticale permit cultivarea eficientă pe spații reduse, iar lipsa de timp sau de cunoștiinte despre plante nu mai este demult o problemă, datorită sistemelor de irigație gândite pentru astfel de situații.

plante-aromatce-bucatarie

Un spațiu nefolosit, oricât de mic ar fi acesta, se poate transforma într-o oază de verdeață și sănătate cu plantele potrivite și puțină imaginație.

P.S. Floricele colorate și parfumate de la începutul primăverii combat astenia și aduc voia bună în orice încăpere 🙂

Lasă un răspuns