Planta săptămânii: Tillandsia

Tillandsia este o plantă aeriana din familia Bromeliaceae, există câteva sute de specii cunoscute, dintre care unele se găsesc și la noi. Tillandsia nu are nevoie de pământ ca substrat de hrănire, ci își ia substanțele nutritive necesare din frunze. Arată minunat în terarii sau tablouri vii și este relativ ușor de îngrijit, dacă ținem cont de la bun început de nevoile plantei.

tilandsia

Se simte bine în spații luminoase, dar vara trebuie ferită de soarele direct.

Se hidratează de 2-3 ori pe săptămână, prin scufundarea în apă 10-15 minute. Între udări se poate pulverizează cu apă dacă mediul este uscat și călduros.

Plantele nu trebuie păstrate în mod constant umede, de aceea este important să fie ținute în locuri unde aerul circulă constant.

Se pot folosi în tablourile vii, terarii, ghivece suspendate, în funcție de imaginația fiecăruia. Arată minunat chiar și în buchete pentru mirese, alături de plante suculente de exemplu.

Câteva specii de Tillandsia: Tillandsia anceps , Tillandsia Aurea , Tillandsia cacticola , Tillandsia cornuta , Tillandsia dodsonii , Tillandsia hamaleana , Tillandsia humilis , Tillandsia kirschnekii , Tillandsia laxissima , Tillandsia marconae , Tillandsia narthecioides , Tillandsia peiranoi , Tillandsia porongoensis , Tillandsia scaligera , Tillandsia schunkei , Tillandsia straminea , triglochinoides Tillandsia , Tillandsia wagneriana , etc.

Tillandsia-tablou-viu

Lasă un răspuns